Wie zijn wij?

 

Het campercaching-team werd opgericht door 2 personen.

Francis van Kalck is 43 jaar en komt uit Scherpenheuvel. Hij is gehuwd en heeft 2 kinderen (eentje er van, Bleuke Jr, ben je vast al is tegen gekomen tijdens het geocachen). Zijn hobby's zijn uiteraard geocachen en met de camper op stap gaan, liefst van al een combinatie van beiden (hetgeen heel vaak gebeurt). Hij houd er van om dingen te organiseren, hetgeen hij waarschijnlijk meekrijgt uit zijn beroep als Dispatcher bij De Lijn. Hij zorgt bij het campercaching-team voor alle papierwerk, listings, afspraken, werkverdelingen, catering, crew enz...

Joan van Bierbeek (beter gekend als Den Birre) was de mede-oprichter van de campercaching-events. Hij zorgde voor de vele prachtcreatie's die geplaatst werden. Helaas was het event in Pamel het laatste event waar Joan actief aan deelnam. Hij kondigde er zijn afscheid aan als organisator om gezondheidsredenen.

 

 

Geschiedenis van het project

In 2009 kocht Francis een camper en maakte er vele willekeurige uitstapjes mee tot hij in 2010 op een forum wat gelezen had over geocaching. Sindsdien is er een nieuwe wereld open gegaan voor hem. Combineren van uitstappen met de camper en geocachen kan blijkbaar perfect.

Omdat er nog geen enkele facebookgroep was die deze 2 combineerden richt hij in 2014 de facebookgroep "campercaching" op. Ondertussen telt deze groep net geen 200 camperaars die eveneens geocachen.

In 2014 zitten Francis en Joan op een event in Wallonië.

Op een zotte avond beginnen ze te praten over "eens een event organiseren". De bal gaat meteen aan het rollen. Het campercaching-team is geboren!

Afspraken worden gemaakt en 8 weken later vindt het eerste campercaching-event plaats in Kinrooi. Op camperhof Bomerhof en een aanpalende parking staan in totaal 35 campers die hun weekend al geocachend doorbrengen. In totaal vergaren ze 85 attends voor hun eerste event.

Voor campercaching I werden 43 caches gelegd die maar even samen 2500 favopunten verzamelden op enkele maanden tijd.

CC24-Puzzelke (GC5D38W) word zelfs uitgeroepen tot "juweel van de maand 2014" op een geocache-site. Op het moment van schrijven heeft deze trad 206 favorite points.

 Beide heren hebben de smaak te pakken en gaan voluit voor campercaching-event II.

De volgende bestemming zou Maredsous worden. Een hele verplaatsing voor de voorbereidingen maar met 2 camperbezitters kan dit geen probleem vormen.

Maanden, weken zal er gewerkt worden aan listings, opgaves, caches enz...

Op 2-3-4 oktober 2015 is het zo ver. Een waar succesverhaal.

46 campers verspreid over 2 parkings...4 tenten...hotel Cobut die geen kamer meer overhad en enkele plaatsen op de camping..b&b's die volzaten...de regio zal het geweten hebben!

Ze konden de teller zetten op maar liefst 150 attends met in totaal 360 personen die naar het hoofdevent kwamen.

Ook het event in Pamel werd een event waar lang over gepraat zal worden. Er werden maar liefst 214 attends geplaatst.

Maar liefst 16 ploegen streden een ganse dag om de titel van het beste Team. Uiteindelijk mocht Team Limburg met de hoofdprijs gaan lopen. Proficiat!

Wat de toekomst zal brengen is nog niet helemaal duidelijk maar een volgende activiteit staat reeds op de kalender geprikt!

Van 15 tot 25 juni organiseren we een rondrit door Duitsland langsheen enkele absolute topcaches.

Als je er bij wil zijn, wees er snel bij want vol=vol

 

 

 

 

 

Contact

Campercaching-event-Team campercaching@gmail.com